Jak zrobić własną Sauce Homemade Barbecue
Gdy chodzi o podejmowanie domowy sos barbecue, proces jest bardzo łatwy i prawdopodobnie masz wszystkie składniki na rękę.
Dlaczego warto zrobić to zamiast go kupić? Poprzez swój własny sos, można zaoszczędzić pieniądze i kontrolować składniki. Kiedy już przygotowane sos, można go używać od razu, czy można go przechowywać w lodówce do 3 dni w szczelnym, plastikowym lub szklanym pojemniku.wycena nieruchomości cennik
Oto ulubiony przepis sos BBQ mojej rodziny, która zajmuje mniej niż 10 minut na przygotowanie.
Sos barbecue
regeneracja filtrów DPF1 szklanka keczupu
1/4 szklanki sosu Worcestershire
1 szklanka ciepłej wody
1/4 szklanki octu
1 łyżka cukru granulowany
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1/2 łyżeczki soli selera
2 łyżki mielonego cebula
1-2 łyżki brązowego cukru
1/8 łyżeczki bazylii (opcjonalnie)
W dużym rondlu, połączyć ketchup, sos Worcestershire, wody i octu. Gotować na średnim ogniu przez 2 minuty. Wymieszać z cukru pudru, sól, pieprz, sól seler, mięso mielone cebula, bazylia i brązowego cukru. Dusić sos na małym ogniu przez 5 minut. Po zakończeniu gotowania sos jest gotowy do użycia.
Opcjonalne Aromaty: Jeśli lubisz sos słodki, zwiększyć brązowego cukru o dodatkową łyżkę. Jeśli chcesz trochę czosnku smak niemu można przebierał 1 ząbek czosnku i dodać go do swojej recepturze. Jeśli lubisz gorące i ostre, można dodać 1 łyżeczkę gorącym sosem.
Sugerowane zastosowania: Można posmarować sosem na hamburgery i kurczaka do pieczenia lub grillowania. Ten sos jest super na wołowych i wieprzowych żeberek też.
Shelly Hill pracuje z domu w sprzedaży bezpośredniej od 1989 roku i jest Menedżer z Tupperware. Shelly cieszy gotowania i pieczenia dla jej rodziny i przyjaciół.
Artykuł dzięki: zmywarka Tarnów